De badkamer schoonmaken is altijd een hele klus. Het resultaat mag er gelukkig wel zijn. Toch moet je tot je spijt bekennen dat het schoonmaken van de badkamer ook erg ontmoedigend kan zijn. Terwijl jij je enkele dagen geleden in het zweet had gewerkt, zie je na een paar douchebeurten alweer de nodige kalkaanslag op de douchedeuren verschijnen. Het lijkt wel een never ending story. Betekent dit nu echt dat al dat werk continu voor niets is? Waar doe je het dan nog voor? Gelukkig hoeft het niet allemaal zo zwart-wit te zijn. Er zijn genoeg manieren die het jou een stuk gemakkelijker kunnen maken. Met de volgende tips geniet jij voortaan wél voor een langere tijd van een frisse en schoon ogende douche. Scroll gauw verder en laat je inspireren.

Gebruik een douchewisser

Toegegeven, het klinkt misschien een beetje betuttelend en het vraagt om heel veel discipline van het hele gezin. Het gebruik van een douchewisser is echter wel de eerste stap naar succes. Als na iedere douchebeurt de douchedeuren even grondig worden droog gemaakt, zal dit heel veel extra schoonmaakwerk schelen. Door de wanden goed te drogen voorkom je witte kringen en kalkaanslag. Er zijn tegenwoordig verschillende slimme ophangsystemen verkrijgbaar, waardoor je de wisser eenvoudig bij de douche kunt hangen. Hierdoor is het voor ieder gezinslid een stuk gemakkelijk om de wisser even snel langs de douche te halen. Gebruik nog even een handdoek om de wanden gelijk even mee te nemen en het risico op kalkaanslag is direct beduidend kleiner geworden.

Microvezeldoekjes

Het geheim achter een schone douche is het gebruik van de juiste schoonmaakmiddelen én doekjes. Maar welk doekje kun je nu het beste gebruiken?

De meeste mensen gebruiken zonder na te denken direct een huishouddoekje. Dit is echter minder verstandig voor het schoonmaken van de douche. Zeker wanneer deze glazen wanden heeft. Met een huishouddoekje laat je al gauw venijnige strepen achter, waardoor de douche veel minder schoon oogt. Microvezeldoekjes zijn verreweg het meest effectief. Deze zorgen voor een vrijwel streeploos resultaat. Ook als je alleen wat water gebruikt.

Microvezeldoekjes

Zijn er nog steeds strepen op het glas te vinden en lukt het je maar niet om deze te verwijderen? Gebruik dan grootmoeders tip: pak een paar oude kranten en maak hier een dikke prop van. Wrijf deze vervolgens over de strepen en voilà: een oogverblindend resultaat!

 

Glansmiddel

Er zijn heel veel mensen die zweren bij het gebruik van speciale reinigingsmiddelen om de glazen douchewanden te beschermen. Hierbij zorgen ze voor een extra laagje op het glas, waardoor het water zich hier niet meer aan kan hechten. Zo bespaar je jezelf een hoop extra werk, omdat hierdoor vrijwel geen kalk meer kan ontstaan. En het enige wat je nodig hebt is een incidentele behandeling! Hier kun je verschillende producten voor gebruiken. Deze hoeven niet specifiek voor de badkamer zijn bedoeld. Zo wordt vaak de tip genoemd om glansspoelmiddel van de vaatwasser te gebruiken. Ook autoshampoo met wax is een populaire keuze.

Gebruik je een middel dat niet voor de badkamer bedoeld is? Probeer dan eerst een klein hoekje uit, alvorens je de gehele douchewand behandeld. Mocht het middel toch niet op de juiste manier werken, weet je in elk geval zeker dat de gehele douchewand hier niet door beschadigd raakt.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.