Heb je iemand uitgenodigd voor een date bij jou thuis? Dan kan dit natuurlijk spannend zijn. Misschien ben je niet helemaal zeker van of je date je woning wel leuk vindt. Of weet je niet goed hoe je jouw woning kunt voorbereiden op je date. Maar wees gerust, met de juiste voorbereidingen hoef je jezelf nergens druk om te maken. Daarom geven wij je tips hoe je jouw woning kunt voorbereiden op je volgende date.

First things first

Het klaarmaken van je woning voor je date begint bij de absolute basis. En dat is het schoonmaken van in ieder geval je woonkamer. Heb je een 50 match? Dan weet je vast al hoe je ervoor zorgt dat je woonkamer er weer stralend uitziet. Maar ben je niet 50 plus? Dan weet je misschien nog niet goed hoe je het een en ander goed kunt schoonmaken. Daarom geven we je enkele tips waarmee jouw woonkamer er weer als nieuw uitziet.

Begin met het stofzuigen en afstoffen. Zorg ervoor dat je de hele vloer afgaat, want de vloer zal in de meeste gevallen vies zijn. Stof daarnaast de meubels af, de televisie en andere spullen. Je kunt er eventueel voor kiezen om je ramen te zemen, maar dit hangt er vanaf hoe vies deze zijn. Het is namelijk lang niet altijd nodig om dit doen en het kan voor sommigen een lastig karwei zijn. Ruim daarnaast wat overbodige spullen op zodat je enige vorm van rust creëert en dat je woning er in z’n geheel netjes uitziet. Maar overdrijf hier niet mee, want te veel spullen opruimen kan ervoor zorgen dat het er te netjes uitziet. En dat wil je voorkomen.

Laat persoonlijke spullen staan

Vooral de jongere mensen onder ons zullen eraan denken aan persoonlijke spullen zoals familiefoto’s weg te halen. Bij 50 plus dating heeft men hier wat minder last van. Maar wees slim en laat deze spullen staan. Want dit is alleen maar leuk voor de date. Je date zal dit soort persoonlijke spullen gelijk opvallen en dat zorgt weer voor leuke gespreksonderwerpen. Daarnaast laat je een stukje van jezelf zien, wat ervoor zorgt dat je date je beter leert kennen.

Laat persoonlijke spullen staan

Heb je huisdieren? Let dan hierop

Heb je een hond of een kat? Of misschien wel een ander huisdier? Let er dan op dat dit mogelijk voor problemen kan zorgen. Je date kan bijvoorbeeld een allergie hebben voor je huisdier. Vraag dus altijd even na of je date hier last van heeft en grijp eventueel in. Daarnaast laat je huisdier ook sporen achter, wat voor een onverzorgde uitstraling van je huis kan zorgen. Ruim dus altijd alles op en wees je ervan bewust dat je huisdier mogelijk voor problemen kan zorgen.

Bedenk vooraf hoe je de avond kunt indelen

Je date komt bij jou thuis, dus jij zult enigszins de leiding moeten nemen in hoe jullie avond eruit zal komen te zien. Denk dus vooraf even na over wat voor leuke dingen jullie kunnen doen. Heb je de mogelijkheid om een film te kijken? Of zijn er misschien andere dingen die je kunt doen? Het is goed om hier voorbereidingen in te treffen. Zo ziet je date ook dat je de nodige inspanningen hebt verricht en dat zal er alleen maar voor zorgen dat je een leukere avond zult beleven.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.