Geniet van een waar vakantiegevoel met een spa in jouw tuin. Als je de drukte van het werk leven even wil ontsnappen is een spa in je tuin de ideale oplossing. Helemaal tot rust komen en dat maar een aantal stappen verwijderd van je tuindeur, wie wil dat nu niet! Wij raden aan goed na te denken over welke spa je kiest. Ga je voor een originele spa met moderne look of kies je liever voor een spa van hout? Met deze tips krijg jij de ultieme wellness tuin waarin je optimaal van je spabad kan genieten.

Creëer jungle vibes

Planten doen meer dan je in eerste instantie denkt en dragen bij aan een beschutte spa in je tuin. Relaxen en jezelf even afzonderen gaat vaak samen met privacy. Zet je spa daarom op een rustige plek in je tuin of maak gebruik van een erfafscheiding of een groene buxus haag. De keuze is reuze, bijna alle planten zijn goed in te zetten voor een beschutte spa. Kijk eens naar sierlijke hoge grassen of vrolijkere planten met een bloem.

Tintel je zintuigen

Prikkel je zintuigen door gebruik te maken van kalmerende geuren zoals lavendel geurstokken. Lavendel helpt om stress en angstgevoelens te verminderen en is ook nog eens een vrolijke plant. Zet wat lavendel in een moderne of authentieke pot in de buurt van je spa. Kamille heeft met haar bloemige aroma een net zo rustgevend effect. Rozen zijn niet alleen romantisch maar de geur helpt om slapeloosheid en mentale vermoeidheid te verlichten. De sterk zoete en rijk geurende jasmijnbloemen zorgen voor een rustgevend en plezierig gevoel. Laat je zintuigen tintelen met deze heerlijk geurende planten en pak jouw rustmoment in je eigen tuin!

Bubbel spa varianten

Houd je van natuurlijke materialen zoals hout en veel groen in je tuin? Of heb je liever een moderne look? Ga dan voor een luxere spa en maak gebruik van een rustgevende lavendel planten en geuren. Voor de liefhebbers die graag zwemmen of floaten in het water kan je er zelfs op los bubbelen in een zwemspa. Je vindt deze unieke spa’s bij de specialist Fonteyn.

Effecten van spabaden

Een spa is niet alleen een luxe in je tuin, maar heeft meerdere voordelen. Eeuwen geleden werd warm water al gebruikt voor therapeutische positieve effecten, zeker in een koude omgeving is warm water effectief. Hierdoor zien we steeds vaker spa’s in tuinen. Het warme water versnelt de hartslag en zorgt daarmee voor een betere bloedsomloop, zuurstof en andere voedingsstoffen lopen zo beter door het lichaam wat herstel van blessures versneld. Natuurlijk zorgt het ook voor ontspanning wat je slaapkwaliteit verbetert en je fitter wakker wordt. Bubbel erop los in je eigen tuin, verbeter je gezondheid en ontdek de mooiste spabaden.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.