In de meeste badkamers wordt deze standaard geplaatst: de handdoek radiator. Bij het vernieuwen van de badkamer of wanneer je een nieuwbouwwoning betrekt, dan kan je jezelf misschien afvragen waarom dit noodzakelijk is. Een handdoekradiator wordt echter niet voor niets zo vaak toegepast in de Nederlandse badkamers. Het is namelijk niet alleen een handige manier om de badkamer te verwarmen, maar zorgt er ook nog eens voor dat jouw handdoeken altijd eenvoudig kunnen drogen of voor het douchen opgewarmd worden.

Twijfel je nog steeds aan de noodzaak om een handdoekradiator aan te schaffen? Wij zetten graag de belangrijkste redenen om voor een handdoekradiator te kiezen voor je op een rijtje.

Niet iedere radiator is geschikt in de badkamer

Goede verwarming in de badkamer wordt nog al te vaak vergeten. Dit terwijl het ook belangrijk is dat deze ruimte over een behaaglijke temperatuur beschikt. Indien dit niet het geval is, dan loop je het risico dat je gedurende de wintermaanden hier niet graag verblijft. En dat zou toch zonde zijn! Belangrijk is dan wel om te bedenken dat niet iedere radiator geschikt is in de badkamer. Daarom worden er ook speciale badkamerradiatoren of handdoekradiatoren verkocht. Deze zijn doorgaans voorzien van een vochtwerende coating, waardoor de radiator in topconditie blijft en haar functie kan blijven vervullen. Kortom, dergelijke radiatoren zijn één van de weinige manieren om de temperatuur in de badkamer behaaglijk te houden.

Altijd warme handdoeken

Een handdoekradiator is natuurlijk ook gewoon heel praktisch. Zoals de naam al doet vermoeden, worden hier vaak handdoeken aan opgehangen. Bijvoorbeeld om te laten drogen na een douchebeurt. Hierdoor hoef je niet iedere handdoek direct na gebruik te wassen, wat je weer enorm veel was bespaart. Wie wel graag voor iedere douchebeurt een nieuwe handdoek gebruikt, kan de radiator ook gebruiken om de handdoek alvast voor te verwarmen. Er is niets fijner dan uit een warme douche of bad stappen en jezelf in een opgewarmde handdoek wikkelen. En er is natuurlijk niets mis met jezelf een keertje goed te verwennen, toch?

In alle soorten en maten verkrijgbaar

Veel mensen zijn in eerste instantie een beetje terughoudend bij de aanschaf van een handdoekradiator. Met name omdat ze bang zijn dat het de mooie uitstraling van hun badkamer zal bederven. Je wil er immers niet aan denken om de strakke en moderne look van je badkamer te doorbreken met een groot en minder smaakvolle radiator. Gelukkig hoeft dit dan ook helemaal niet.

Handdoekradiatoren of badkamerradiatoren zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Hierdoor kun je deze geheel naar wens, smaak en het badkamerinterieur aanpassen. Er is dus voor werkelijk ieder wat wils te vinden. Bedenk wel goed dat enkel speciale badkamerradiatoren in een dergelijke ruimte geplaatst kunnen worden. Wanneer je een normale radiator plaatst, kan deze na een tijdje gaan roesten als hij lang aan een vochtige ruimte wordt blootgesteld. Wanneer je een radiator plaats die niet in de badkamer hoort, dan loop je het risico dat je garantie vervalt. Kies daarom enkel radiatoren die ook zeker geschikt zijn voor deze ruimte. Zo bespaar je jezelf een hoop onnodige kosten.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.