Radiatoren hebben niet het eeuwige leven. Na verloop van tijd zullen deze een keer aan vervanging toe zijn. Maak jij al tijden gebruik van dezelfde radiatoren en ben je toe aan iets nieuws? Dan ben je vast benieuwd welke type radiatoren er tegenwoordig zijn. Het aanbod is in de afgelopen jaren namelijk explosief toegenomen. Ook bij een verbouwing kunnen andere radiatoren wellicht van pas komen. Omdat zij meer bij de nieuwe interieurstijl passen of simpelweg minder ruimte in beslag nemen. Wellicht is de enorm populaire verticale radiator wel iets voor jou. Benieuwd waarom de verticale radiator tegenwoordig zo trendy is? En of een verticale radiator kopen ook voor jou een goed idee is? Ontdek dan hier de verschillende voordelen.

Meer ruimte in huis

Verreweg het grootste voordeel van een verticale radiator is dat deze enorm ruimtebesparend werkt. Vroeger werden radiatoren vrijwel altijd op dezelfde plek geplaatst: onder het raam. Dat had verschillende redenen. Ten eerste werd deze ruimte vaak als loze ruimte beschouwd. Hierdoor was het niet erg als dit in beslag werd genomen door een radiator. Daarnaast werden huizen minder goed geïsoleerd, waardoor er veel warmte verloren dreigde te gaan bij het raam. Door hier een radiator te plaatsen, kon de koude lucht zoveel mogelijk buiten de deur gehouden worden. Hiermee werd het wooncomfort hoger en de temperatuur in huis een stuk aangenamer.

Inmiddels is dit natuurlijk allemaal wel een beetje anders. De meeste woningen zijn anno 2021 zeer goed geïsoleerd. Op basis daarvan is het dus niet direct noodzakelijk om een radiator onder een raam te plaatsen. Sterker nog, het is in de meeste gevallen vaak zelfs beter om deze elders te plaatsen. Want hoewel de ruimte onder het raam vaak als loze ruimte wordt gezien, zien we ook regelmatig dat hier meubels tegenaan worden geplaatst. Hierdoor belemmer je de warmtestroming en is stoken een stuk minder effectief. Je kunt er daarom beter voor kiezen om de radiatoren vrij te houden en op een andere plek te plaatsen, waar ze tevens weinig ruimte in beslag zullen nemen.

Dit is mogelijk met verticale radiatoren. Deze neemt door zijn vorm veel minder bruikbare ruimte in beslag. Daarnaast heeft de vorm van de radiator ook nog een aantal andere grote voordelen. Zo lukt het de radiator veel beter om warmte te verspreiden, waardoor je minder hoeft te stoken voor hetzelfde resultaat.

Voor ieder interieur geschikt

Tegenwoordig speelt niet alleen het verwarmen van de woning een belangrijke rol, maar ook de sfeer en de uitstraling van het interieur. Het wooncomfort kan nooit optimaal zijn als je je niet thuis voelt binnen het interieur. De afgelopen jaren genieten we van een heel stel populaire woontrends, die naar verwachting ook de komende jaren nog zeer populair zullen blijven. Denk hierbij aan de moderne-, Scandinavische of industriële stijl.

Een groot voordeel van verticale radiatoren is dat ze zeer goed bij de huidige interieurtrends passen. Met hun minimalistische, moderne en vlakke uitstraling dienen ze vrijwel altijd als een ware eyecatcher in huis. Daarnaast zijn er ook verschillende stijlen en uitvoeringen mogelijk om deze geheel naar eigen wens aan te passen.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.