Gezondheid is belangrijk en gelukkig komen steeds meer mensen hier achter. Ook zoeken steeds meer mensen naar echte gezondheid en volgen ze niet blind de schijf van vijf. De waarheid onderzoeken, goed voor jezelf zorgen, je niet laten volproppen met medicijnen en ga zo maar door; het is belangrijk. Wij gunnen je dit ook en willen daarom dat je wat stappen gaat ondernemen. Die stappen zien dan vooral toe op het verbeteren van je leefomgeving, van je huis, je woning, je appartement, je studio en ga zo maar door. Als je dit inricht met het oog op gezondheid, dan kom je al een heel eind. We gaan daarmee beginnen in deze blog door je enkele tips te geven die je makkelijk kunt toepassen en daarmee uiteindelijk een goede gezondheid bereiken. Als je er klaar voor bent helpen we je graag op gang. Kom, dan gaan we snel samen aan de slag! 

Slaap

Slaap is enorm belangrijk voor je mentale en fysieke gezondheid. De meeste mensen met een slaaptekort krijgen allemaal fysieke kwalen. Meer kans op depressie, hart- en vaatziekten, kanker, psychoses en ga zo maar door. Het lijstje is eindeloos en al deprimerend op zich. Toch is dit nodig om je bewust te laten worden van het feit dat je goed moet slapen. Denk bijvoorbeeld eens aan een koudschuim topper. Door de ventilerende eigenschappen, de veerkrachtigheid en de goede HR waardes die je kunt kiezen naar wens, zul je veel beter slapen. Ook het zorgen voor een donkere en koude kamer, het op tijd stoppen met op elektronische apparaten kijken en het aanschaffen van een zwaar, groot dekbed kunnen je helpen met beter slapen. Als je je slaapkamer zo inricht, kan dat dus al veel doen voor je gezondheid. 

Rust

Rust is ook vrij belangrijk. Niet alleen in de vorm van slapen, maar over het algemeen. Het wordt door de meeste mensen als vrij prettig ervaren om een ruimte te hebben die hen die rust biedt. Deze rust kan zijn dat ze even niet gestoord worden door mensen en geluiden, maar ook dat ze simpelweg helemaal alleen zijn. Dit kun je beide voor elkaar krijgen door een ruimte in te richten, al is het een kleine ruimte, op een minimalistische en rustieke wijze. Een stoel of bank, een tafeltje, een yogamatje of iets dergelijks en dat is het dan ook wel. Je kunt hier even mediteren, een boek lezen, een muziekje luisteren; wat je ook maar wil. De kern van het verhaal is dat je hier een ruimte hebt waar je tot rust komt en waar je niet door iemand wordt gestoord. 

Stimulering

Daarnaast is het belangrijk dat je in huis wordt gestimuleerd om gezond te eten, te bewegen, rust te nemen; je kent het wel. Dit doe je door onder andere je huis op te ruimen, geen slechte voeding in het zicht leggen en door eventueel motiverende teksten en/of foto’s op te hangen. Wat het in concreto is, hangt af van jou. De voorgaande dingen zouden kunnen werken, maar het zou ook kunnen zijn dat iets heel anders bij je past. 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.