Je kunt Vegan broodbeleg gebruiken als vervanger voor wat anders. Het voordeel daarvan is dat je meewerkt aan een beter mileu. En zo heeft de toekomstige generatie ook een kans om in een normale maatschapij te kunnen leven. Wat je niet wist is dat vele soorten beleg al vegetarisch of veganistisch zijn. Neem bijvoorbeeld jam en hagelslag deze zijn vaak gemaakt zonder het toevoegen van dierlijke producten. Maar ook heb je heerlijke smaakvariaties zoals hummus of een vegetarische filet american. Dit zorgt ervoor dat je toch nog van iets lekkers kunt genieten. Maar ook de vegetarische slager staat niet stil. Naast broodbeleg hebben zij ook steeds meer vleesvervangers in hun assortiment opgenomen. Daarnaast kun je ook verschillende snacks in een vega vorm krijgen.

Vegetarisch en verantwoord snoepen

Je kunt Vegan snoep eten als vervanger voor andere snoep soorten. Neem bijvoorbeeld pure chocolade deze is vaak zonder dierlijke producten gemaakt. Maar vandaag de dag is er ook een heel assortiment aan vegan koekjes. Daarnaast zetten grote merken hier steeds meer op in. Zo heb je diverse Fruitella en Haribo snoepjes die al vegan bereid zijn zonder dat je hierbij stilstaat. En ook bakkers maken steeds meer vegan koekjes en gebak. Wat nu heel erg populair is zijn de vegan cupcakes. Deze lijken zelfs nog lekkerder te zijn als de originele cupcakes. Maar ook appelflappen en spijsbroodjes kun je vegan maken. Een beetje extra moeite doen voor een beter milieu is toch niet teveel gevraagd?

Vegan cupcakes maken en eten

De bakkers in Nederland hebben hun assortiment uitgebreid met vegan producten. Je kunt er bijvoorbeeld Vegan cupcakes eten die door veel klanten als super lekker worden ervaren. Het enige wat aan het originele recept veranderd is is de melk. Je kunt bijvoorbeeld het ei vervangen door een plantaardige olie zoals zonnebloemolie. Doordat je overstapt op vegan producten draag je ook bij aan beter milieu. De CO2 uitstoot van plantaardige producten is vele malen lager. En zo zorg je dus voor een beter leven voor de dieren.

Zoete vegan producten

Neem de verpakking eens in je handen van de ruyter hagelslag of vlokken. Als je goed kijkt zie je dat er een vegan logo op zit. Maar ook allerlei soorten jam hebben dit label aan zich verbonden. Steeds meer huismerken van de winkels krijgen ook dit label. Dit komt door het gebruik van plantaardige ingrediënten. Hoe puurder de chocolade is hoe eerder je een vegan variant van het product zult vinden. Dit kun je dus eenvoudig in de winkel bekijken. Er zijn namelijk steeds meer soorten met pure chocolade erin. Het is dus net even wat meer moeite met boodschappen doen maar het effect is enorm. Je draag bij aan de samenleving van je kinderen en kleinkinderen. Zij moeten ook onbezorgd verder kunnen leven. Dit kunnen wij voor hun realiseren door deze producten te kopen. De CO2 uitstoot wordt hiermee verlaagd en het welzijn van de dieren wordt ook goed in de gaten gehouden.

 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.