De wereld verandert steeds meer. Waar vroeger iedereen op benzine of diesel reed, worden elektrische auto’s steeds populairder. Duurzaamheid is een belangrijk thema geworden in onze samenleving. Het is een van de pijlers om klimaatverandering tegen te gaan en daarbij spelen woningen ook een cruciale rol. Duurzame woningen helpen Nederland namelijk om haar klimaatdoelen te behalen en de bewoner bespaart bovendien veel energiekosten. Aluminium is een materiaal dat daarbij steeds meer in de spotlights komt te staan. In deze blog leer je dan ook het belangrijkste over wat aluminium kan bieden op het vlak van de verduurzaming van je woning.

Installeer aluminium ramen

De eerste manier waarmee je aluminium kunt inzetten om jouw woning te verduurzamen, is het installeren van aluminium ramen. Alu ramen beschikken namelijk over meerdere voordelen. Zo hebben aluminium kozijnen geen last van houtrot of roest. Zo ontstaan er geen gaten waar lucht naar binnen of buiten kan ontsnappen. Ook zijn ramen van aluminium onderhoudsvriendelijk. Je hoeft bijvoorbeeld nooit lak of vernis te gebruiken. Dat scheelt veel werk én je maakt hierdoor minder impact op het milieu. Het belangrijkste aspect is echter de hoge isolatiegraad van deze kozijnen. Met Aluprof- aluminium ramen verduurzaam je daardoor gegarandeerd jouw woning.

Aluminium kozijnen isoleren beter

Met behulp van aluminium kozijnen isoleer jij je woning op een duurzame wijze. Hoe kan dat? Aluminium is een metaal dat erg compact is. Daardoor is het een zware klus voor luchtdeeltjes om hier doorheen te komen. Dankzij de slimme constructie van het kozijn heeft het een hoge graad van isolatiewaarde. Als gevolg hiervan blijft de temperatuur binnen heerlijk comfortabel, ook wanneer er een groot verschil is met de buitentemperatuur. De aluminium kozijnen voorkomen dus temperatuursoverdracht tussen de binnen- en de buitenlucht. Daardoor blijft de gewenste kamertemperatuur in je huis langer constant zonder dat de verwarming daar aan te pas moet komen

De kracht van aluminium binnendeuren

Een andere manier om met aluminium een woning te verduurzamen, is via het gebruik van aluminium binnendeuren. Als jij in elke kamer van jouw woning binnendeuren plaatst, kan koude of warme lucht moeilijker de ruimte betreden of verlaten. Maar bij sommige deuren geeft de lucht de warmte of kou door aan de deur, die er vervolgens voor zorgt dat de temperatuur van de kamer verandert. Houten deuren staan erom bekend dit te doen. Daarom zijn aluminium binnendeuren de betere optie. Bij deze deuren heb je minder last van dit fenomeen. Daarnaast kun jij via bijvoorbeeld steel look aluminium binnendeuren de ruimte op een duurzame wijze esthetischer maken.

Vergeet ook een aluminium voordeur niet

Tot slot helpt een aluminium voordeur met een huis duurzamer maken. Een voordeur aluminium is wat zwaarder vergeleken met een binnendeur van aluminium, waardoor het beter isoleert. Tevens gaat een voordeur als deze lang mee. Hetzelfde geldt voor al het andere aluminium in en aan je woning. Minder nieuwkoop betekent minder CO2-uitstoot. Bovendien is aluminium volledig recyclebaar. Zo weet je zeker dat jouw deuren en ramen duurzaam zijn en jij een significante bijdrage levert aan het beperken van klimaatverandering!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.