Een eigen tuin betekent naast genieten ook dat je er de nodige input in moet stoppen. Zeker als je tuin volstaat met planten, een bloemenperkje of een strak groen gazon heeft. Wil je het jezelf wat gemakkelijker maken qua tuinonderhoud? Dan kun je dit eenvoudig regelen door kunstgras in je tuin te (laten) aanleggen. Kunstgras heeft bijna geen onderhoud nodig en scheelt je dus een hoop tijd. Maar een kunstgrasgazon heeft nog veel meer moois te bieden. Lees verder en ontdek wat de meerwaarde van kunstgras is!

Geen gesproei meer in de tuin

Kunstgras heeft als groot voordeel dat dit gras altijd zijn strakke groene kleur behoudt. De grasmat sproeien in de zomermaanden is dan ook niet meer nodig. Dat scheelt je niet alleen tijd, maar ook een hoop water en de kosten die daarbij komen kijken. Omdat je minder water verbruikt, ben je ook nog eens lekker duurzaam bezig.

De grasmaaier kun je opbergen

Doe je grasmaaier maar weg, want die heb je niet meer nodig als er een kunstgrasgazon in de tuin ligt. Toen je nog natuurlijk gras in je tuin had, kostte het maaien van je tuin ongetwijfeld de nodige tijd en moeite. En maai je niet? Dan zag je tuingrond met lange sprieten er natuurlijk niet fraai uit. Met kunstgras heb je van dit soort narigheid geen last meer.

Onkruid wieden of bemesten? Dat is niet meer nodig met kunstgras!

Heb je ook zo’n hekel aan onkruid weghalen of aan het bemesten van de grasmat? Met kunstgras hoef je je over deze tijdrovende klussen geen zorgen meer te maken. Kunstgrasmatten zijn voorzien van een ondoordringbare laag, waar de wortels van onkruid niet doorheen kunnen komen. Van dat probleem ben je dus direct verlost. Verder ben je ook van het bemesten van je gazon af. Kunstgras groeit niet en heeft dan, logischerwijs, ook geen mest nodig. Al met al bespaar je zo veel tijd, stress en natuurlijk ook geld.

Het modelleren van je gazon

Bij natuurlijk gras is het erg belangrijk om de graslanden periodiek bij te knippen, om te voorkomen dat je gazon lelijk wordt. Gras groeit namelijk verder als je dit niet geregeld doet. Kies je voor de aanleg van kunstgrasmatten, dan hoeft dit kantjes knippen niet meer te gebeuren. Je tuin blijft vanzelf mooi en jij hebt naar het onderhoud geen omkijken meer.

Een altijd groene grasmat, die enorm sterk is en allergieën tegengaat

Soms is bij de buren het gras groener dan bij jezelf. Maar heb je kunstgras in de tuin liggen, dan is dit zeker niet het geval. Kunstgrasmatten zijn en blijven tijdens elk seizoen hun fraaie, natuurlijke groene kleur behouden. Geniet dan ook optimaal van deze mooie en echte looks! Je kunt trouwens met een gerust hart zware spullen, zoals tuinmeubelen of speeltoestellen, op je gazon zetten. Kwalitatief goede kunstgrasmatten hebben van het gewicht totaal geen last. Tussentijds hoef je de spullen niet op te ruimen, want kunstgras is sterker en duurzamer dan je denkt. Wat ten slotte ook fijn is, is het gegeven dat kunstgras ideaal is voor mensen met allergieën. Ben je gevoelig voor natuurlijk gras, dan is kunstgras de ideale oplossing. Voortaan kunstje heerlijk in de tuin rondbanjeren, zonder dat je verkouden wordt, jeuk of huiduitslag krijgt. Dus tel uit je winst en kies ook voor kunstgras!

 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.