Wist je dat hypotheekadvies vroeger gratis was? Dit was mogelijk omdat hypotheekadviseurs een percentage van de rente als vergoeding kregen. Je raad het waarschijnlijk al; hoe hoger de rente, hoe meer een hypotheekadviseur verdiende. Of dit ook gebeurd laten we even in het midden. Het belangrijkste is dat het onafhankelijke hypotheekadvies  in het geding was. Het is om die reden dat je tegenwoordig betaald voor je hypotheekadvies. Het is een manier om ervoor te zorgen dat een hypotheekadviseur jouw belangen behartigd.
Tegenwoordig moet het hypotheekadvies dus iets onafhankelijker zijn, maar zo simpel is het helaas niet. Wat veel mensen nog wel eens vergeten is dat er verschillende vormen van hypotheekadvies zijn. Wil je het beste hypotheekadvies dan moet je niet alleen een deskundige hebben, je moet ook een onafhankelijke hypotheekadviseur hebben. Onderstaande de verschillende soorten hypotheekadvies.

Hypotheekadvies van de bank

Wij van WC eend… Heel gemeen, maar zo is het helaas wel. Krijg je hypotheekadvies van de bank dan is het doorgaans een soort verkoopgesprek waarvoor je betaald. Bied de bank wel meerdere hypotheekproducten aan, dan is het maar de vraag of ze objectief zijn.
Hypotheekadvies van de bank

Deels afhankelijk hypotheekadvies

Deel sonafhankelijk hypotheekadvies is wanneer een hypotheekadviseur niet een ruim aanbod heeft aan hypotheken. Het gebeurd vaak wanneer het kantoor (te) klein is. Ze kunnen daardoor slechts een fractie van het totale aanbod aanbieden en daardoor kan je hypotheekadvies onvolledig zijn.

Volledig onafhankelijk hypotheekadvies

Volledig onafhankelijk hypotheekadvies is het beste hypotheekadvies wat je kan hebben. Je krijgt advies over de beste rente en voorwaarde op basis van (bijna) alle beschikbare hypotheken. Doordat het advies (bijna) volledig is krijg je de meeste waarde voor je geld en natuurlijk ook de beste passende hypotheek.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.