Designradiatoren zijn hot! Letterlijk gezien, omdat designradiatoren gemaakt zijn om de ruimte heerlijk op te warmen. Figuurlijk, omdat designradiatoren steeds populairder worden. Dat is niet voor niks, want radiatoren zijn van lelijke, functionele, ijzeren dingen naar mooie en elegante warmtebronnen gegaan die de ruimte helemaal afmaken. Er was een tijd dat we onze radiatoren maar wat graag wilde bedekken met een radiatorombouw.  Radiatoren waren een doorn in het oog, máár noodzakelijk.

Designradiator trends

Bent u opzoek naar een nieuwe designradiator én wilt u graag up-to-date blijven? Let dan goed op de trends wat betreft designradiatoren. Zo maakt u veel indruk op uw familie en vrienden.

De kleuren zwart en antraciet designradiator

De kleuren zwart en antraciet

Vroeger waren alle radiatoren wit. Waarom eigenlijk? Een kleurtje geven aan een radiator is toch niet zo moeilijk? Een vraag die er niet mee toe doet, want tegenwoordig zijn designradiatoren in diverse kleuren beschikbaar. Een heuse trend op dit moment zijn de kleuren zwart en antraciet.

Deze donkere kleuren hebben een uitstraling die erg strak en modern is. Probeer daarom de radiatoren te combineren met andere donkere elementen. Bijvoorbeeld in de badkamer, een mooie zwarte kraan of een badkamermeubel met antracieten handvatten. Door meerdere elementen op elkaar af te stemmen creëert u rust in de ruimte. Met name in kleine ruimtes zoals een badkamer heeft dit een groot effect.

Designradiatoren met excentrieke vormen

Naast de kleur kan er natuurlijk ook gespeeld worden met de vormen van de radiator. Laten we als voorbeeld weer de badkamer pakken. Als je diverse rechte elementen in je badkamer hebt, zoals een rechte kraan, een vierkante stortdouche of een rechte wastafel, dan is dit zeer goed te combineren met een designradiator die ook rechte of platte onderdelen heeft. Oude radiatoren hebben altijd ronde vormen gehad, wat niet goed past bij een strak design.

Designradiatoren gaan de hoogte in

Je ziet steeds vaker verticale designradiatoren die letterlijk de hoogte ingaan. Hierdoor maak je slim gebruik van een beperkte ruimte. Wederom zeer geschikt voor in de badkamer of in het toilet. Deze ruimtes zijn klein en hier moet creatief mee om worden gegaan. Een verticale designradiator is perfect hiervoor.

We blijven designradiatoren nog wel zien

Deze trends laten zien dat radiatoren, net als andere ontwikkelingen in onze huizen, niet stilstaan. We willen iedere ruimte optimaal inrichten, zodat we er trots op kunnen zijn. Radiatoren zijn geen ondingen meer die we willen verbergen, maar juist elementen die bijdragen aan de stijl van de ruimte. Maak gebruik van deze trends en maak je huis compleet!

 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.