Iedereen kent wel Perzische tapijten van koremanmaastricht , alleen wat zijn nu de verschillende tussen Perzische tapijten? Er zijn onderling verschillen afhankelijk van de regio waar ze gemaakt worden. Kwalitatieve goede Perzische tapijten vind je bij verschillende winkels die gespecialiseerd zijn in Oosterse tapijten en soms ook nog andere meubelstukken uit deze regio’s. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over de verschillende soorten Perzische tapijten.

Perzische tapijten

Perzische tapijten bieden vele voordelen. Ze kunnen gebruikt worden als vloerkleed of als muurdecoratie. Ze zijn authentiek, duurzaam, uniek, een elegante uitstraling en een hoge knoopdichtheid. De Perzische tapijten zijn hand gemaakt met eeuwenoude knoop en weeftechnieken. Je kan je hele leven genieten van een tapijt uit Iran. Afhankelijk van de provincie, streek of stad waar het tapijt gemaakt is vind je een andere stijl Perzisch tapijt. Er zijn Perzische tapijten die gemaakt zijn van wol en zijde. Ze hebben een groot pallet aan kleuren en mooie figuren, sierlijsten en patronen. Er zijn eindeloze variaties en elk Perzisch tapijt heeft een uniek en tijdloos motief. Hierdoor is er een geschikt Perzisch tapijt te vinden voor elk interieur. Door te kiezen voor een speciale winkel die gespecialiseerd is in Perzische tapijten, weet je zeker dat je met een hoogwaardig kwalitatief tapijt thuiskomt.

De verschillende Perzische tapijten

In het Westen vind je Bidjar tapijten, deze hebben zijn gemaakt met veel rood en blauwe kleuren. Gabbeh tapijten zijn drie centimeter dik en je vind hier vaak dieren of figuren op. Dan zijn er nog Ghom tapijten, deze bestaan uit zijde en wol en hebben vaak afbeeldingen van rode of blauwe bloemen of dieren. Andere Ghom tapijten zijn gemaakt van zijde en wol met dezelfde kleuren en motieven. Ilaam tapijten staan bekend door hun kleurrijke patronen met een sierlijke lijst afwerking. Isfahan tapijten zijn geïnspireerd door de lokale moskeeën met de bekende architectuur. Kashan tapijten staan bekend om hun kleurrijke tapijten met een hoge knoopdichtheid. Loribaft tapijten zijn fijner dan Gabbeh tapijten en hebben een diepe mooie kleur. Dan zijn er nog Moud tapijten die zowel van wol als van zijde gemaakt worden en deze hebben vaak een medaillon in het midden dat omringd wordt door kromlijnige patronen. Nain tapijten zijn gemaakt van wol en zijde en hebben een hogere knoopdichtheid. Nimbaft tapijten staan bekend als de meest bijzondere, omdat ze zowel half geknoopt als half geweven zijn. Rawar tapijten zijn erg mooi en hebben erg fijne en uitgebreide patronen uit de stad Kerman. Sarough tapijten hebben bloemen patronen die omlijst zijn met rood of blauw. Tabriz Mahi tapijten bestaan uit rozetten die omringd zijn door een zogenaamde ‘springende vis’. Tabriz tapijten worden gemaakt van super fijne wol met een medaillon in het midden met mooie patronen eromheen. Ook geliefd zijn Yalameh tapijten, die grote symmetrische patronen hebben.

 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.