Een vloerkleed heeft een aantal functies. Als eerste natuurlijk je voeten warm houden als je aan tafel zit. Daarnaast is het een handig object om ruimtes af te bakenen, om je een ruimtelijk gevoel te geven, de akoestiek te verbeteren, om warmte uit te stralen en om eenheid in je woning te krijgen. Maar vooral geeft een vloerkleed sfeer aan je interieur!

Creëer eenheid

Als je een vloerkleed onder de tafel hebt liggen, nodigt het uit om er gezellig aan te gaan zitten. Het zorgt ervoor dat je precies weet waar de zithoek is, omdat het de zitplaatsen met de tafel samenbrengt. Zonder kleed ogen het als een paar losse meubelstukken mét is het een eenheid. Een gezellig samenspel waar je graag met je vrienden bijeenkomst.

Echo!

Heb je last van een galm in je woning? Dan is een vloerkleed kopen echt een goede oplossing. Hoe meer stoffen objecten je in de woning hebt, hoe beter de klank. Het kleed absorbeert dan namelijk de geluiden, waardoor alles wat zachter klinkt. In een ruimte waar geen gordijnen hangen, geen kleed ligt en geen stoffen bank lijkt het hol en komen alle geluiden hard binnen.

Puzzelen

Als je een woonkamer en keuken ineen hebt, kan een vloerkleed de juiste afbakening zijn van de ruimtes. De afmeting is hierin leidend. Heb je geen idee welk formaat kleed precies in jouw woonkamer past? Pak dan een stapel badhanddoeken uit de kast of kranten uit het oud papier en leg deze op de vloer, net zo lang tot je het perfecte formaat voor jou voor ogen hebt. Een simpel trucje, waarmee je niet direct een miskoop doet en het verkeerde formaat aanschaft.

Voor iedereen een vloerkleed

Om sfeer te creëren moet het kleed wel bij je woning passen. Het leuk is, bij elke woonstijl is wel een perfect kleed te vinden. Kijk niet alleen naar de kleur van het kleed, maar ook naar het materiaal waar het van gemaakt is. Of je nu gaat voor een traditioneel exemplaar, een neutraal kleed of juist voor felle kleuren, er zijn zoveel soorten kleden, dat er vast een te vinden is in jouw stijl.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.