Wij Nederlanders zijn altijd ontzettend nuchter. We nemen dingen zoals ze komen en doen het liefst gewoon alles lekker zelf. Ook als het om klussen gaat. Dit levert soms ietwat grappige situaties op. Mensen die denken dat ze een klus wel kunnen doen en vervolgens alsnog een professional in moeten schakelen om het op te lossen. Dat geeft niet. Toch is het wel belangrijk om realistisch te blijven en te kijken naar wat je wel of niet kunt doen. Zo bespaar je jezelf een hoop zorgen. Eén van de dingen die je zeker zelf kunt doen is het leggen van een vloer. Dit klinkt moeilijk, maar in werkelijkheid valt het in de meeste gevallen reuze mee. 

Wil jij binnenkort een nieuwe vloer kopen? Of heb je misschien al een pvc visgraat vloer op het oog? Bekijk dan goed of het mogelijk is om de vloer zelf te leggen en hoe je dit aanpakt. Eén ding is zeker: wanneer je besluit om de vloer zelf te leggen, geniet je direct van talloze voordelen. Hier volgen 3 redenen om voortaan de vloer zelf te leggen. Vakmensen inschakelen is echt niet meer nodig.

1. Oefening baart kunst 

Over het algemeen kunnen we wel stellen dat de meeste klussen in huis gewoon zelf kunnen worden uitgevoerd. Hier heb je echt geen professionals voor nodig. Echte gevaarlijke klussen laat je natuurlijk liever aan mensen over die er verstand van hebben, maar over het algemeen geldt dat je alles kunt leren. Bovendien hangen de bouwmarkten vol met handig gereedschap en fijne materialen om vrijwel iedere klus te klaren. Met een prettige handleiding online of op papier is iedere klus bijna aan te grijpen. En hierbij geldt ook: oefening baart kunst. Hoe vaker je een vloertje legt, hoe sneller het zal gaan. Na drie vloeren zal het uiteindelijk een fluitje van een cent worden. Heb dus geduld en oefen totdat je de techniek echt goed onder de knie hebt.

2. Stuk goedkoper 

In de meeste gevallen is het zelf leggen van een nieuwe vloer een stuk goedkoper dan wanneer je vakmensen inschakelt. Hierbij betaal je immers enkel materiaal, terwijl je bij het inschakelen van vakmensen ook arbeidsloon moet betalen. Het duurt misschien wat langer voordat de vloer ligt, maar uiteindelijk bespaar je hier wel enorm veel geld op. Houd er wel rekening mee dat je bij de eerste keer een vloer leggen soms gereedschap nodig hebt wat je niet direct in huis hebt. Hierdoor zal je deze moeten lenen of aan moeten schaffen, waardoor je uiteindelijk wel weer wat meer kwijt bent. Gelukkig gaat gereedschap lang mee en zul je hierdoor op de lange termijn (mocht je ook in de toekomst willen klussen) geld besparen. 

3. Zelf gelegd, dat maakt de vloer nóg mooier 

Natuurlijk is niet iedere vloer even gemakkelijk gelegd. Sommige vloeren vragen enorm veel aandacht en moeten echt door vakmensen worden aangepakt voor het beste resultaat. Eén van de gemakkelijkste vloeren in Nederland is toch wel de laminaatvloer. Vaak werkt deze met een kliksysteem, waardoor de vloer binnen mum van tijd is gelegd. Iets moeilijker is een visgraat pvc vloer, maar zodra je eenmaal door hebt hoe je het juiste patroon kunt aan houden, dan is ook deze vloer al snel gelegd. En zeg nou zelf: zelf gelegd, dat maakt de vloer toch nóg mooier? 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.