Yes! Je gaat je huis inrichten. Wat ons betreft een van de leukste dingen bij het kopen van een nieuw huis. Het inrichten van je interieur is een best complexe klus waarbij veel dingen vergeten kunnen worden. Wij helpen je een handje!

1. Schets het lichtplan

Het is vaak niet het eerste waar je aan denkt: verlichting. Je wilt in je nieuwe huis natuurlijk voldoende licht hebben, ook waar de natuurlijke lichtinval wat minder is. Omdat dit een van de basiselementen van je huis is, is het van belang dat het inrichten van je huis hiermee begint. Bepaal waar welk soort licht nodig is. Wil je in een ruimte relaxt kunnen lezen of zoek je verlichting voor je eetkamer? Het zogeheten lichtplan moet goed zijn wil jij optimaal van je huis kunnen genieten!

2. Basics first!

Iedereen heeft natuurlijk een ander budget voor het inrichten van je woning. Kies aan de hand van je budget en smaak de basismaterialen van je interieur voor je aan de gang gaat met allerlei felle kleuren. Je muren, vloeren, meubilair en raamdecoratie vormen de basis van je interieur en zijn in veel verschillende prijsklassen beschikbaar.

3. Schetsen, schetsen & nog eens schetsen

De indeling van je huis is best een ingewikkeld klusje. Welke kamer ga je waarvoor gebruiken? Werp een kritische blik op je woning en begin te schetsen. Het hebben van lef is hier van groot belang. Zijn er muren die weggehaald kunnen worden voor het creëren van een grotere ruimte en het elimineren van een kleinere? Maak verschillende schetsen en voeg de hoogtepunten van de schetsen samen tot 1 eindschets.

schets huis

4. Kleuren bepalen

Nu je het lichtplan, de basismaterialen en de schets klaar hebt is het tijd om het kleurenpalet samen te stellen. Wij trekken ons nu terug want dit is een persoonlijk iets! Kies voor kleuren waar jij blij van wordt of die een rustig gevoel creëren bij jou. Kies je ervoor om een rustige basis aan te houden? Dan kun je uitpakken met opvallende accessoires en door gordijnen kopen. Ben jij helemaal van het zwart-wit dan is een roljaloezie een must in jouw interieur.

5. Meubilair

Tot slot is onze favoriet aan de beurt: het kiezen van meubilair. Het afstruinen van woonboulevards af op zoek naar jouw nieuwe meubilair, we kunnen er geen genoeg van krijgen. Het combineren van oud en nieuw zorgt hier voor een verassend effect. Laat marktplaats en rommelmarkten dus zeker niet achterwege!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.